Ga naar de inhoud

Expiratie 2020 / a.s.r. spaarplan – woekerpolis

Is 2020 het jaar dat er een feestelijk einde komt aan je ABC-wurgplan?
Wacht nog even met het ontkurken van de champagne en het uithangen van de vlag.

Hierbij een beknopt verslag+advies op basis van mijn ervaringen;

1  👿  Ga er vanuit dat ASR alles, echt alles in het werk zal stellen om uitbetaling maximaal te vertragen en te bemoeilijken. Reken er vooral niet op dat het soepeltjes zal verlopen. Zo gemakkelijk kom je niet van je woekerpolis af!

2 😥 Als je dat nog niet hebt, maak dan alsnog een dossier. Verzamel alle beschikbare informatie over je a.s.r. woekerpolis in één ordner. Ik gebruikte een ringband met plastic insteekmapjes. Zo had ik alles op chronologische volgorde.

3 😕  De éérste week van januari ontvang je een brief met een voorlopige opgave van het eindresultaat. Bij de brief vind je ook een overzicht van de door ASR verlangde documenten.  Ik adviseer je om de lijst met gevraagde documenten volledig en 100% correct af te werken. Ik moest de verlangde documenten inzenden vóór 1 april

4 😐 Ik adviseer je om de gevraagde documenten gelijktijdig te verzenden met een stuitingsbrief.  Met de stuitingsbrief kan je aangeven dat er wel moet worden uitbetaald maar dat je niet instemt met het door ASR berekende eindbedrag.  Geef aan dat er, hoe-dan-ook, een vordering blijft bestaan. Zie ook het voorbeeld van ConsumentenClaim.

5 🙄 Is je beleggingspolis verpand aan een hypotheekbank? Reken er dan op dat ASR slechts één keer een brief verzend naar je hypotheekbank. Je krijgt geen cc’tje, dat is te veel inspanning.  Je hypotheekbank moet ASR melden welk deel van de eindsom vereist is voor aflossing van de hypotheek. Het resterende deel is vrij besteedbaar. Zonder (tijdige) reactie van de hypotheekbank komt het proces tot stilstand en betaald ASR niet uit. Het is daarom raadzaam om zelf contact op te nemen met je hypotheekbank en duidelijke afspraken te maken over de verdeling van de eindsom. Vraag je hypotheekbank om ASR tijdig te informeren over de gemaakte afspraken. Een nette hypotheekbank stuurt je een kopietje van de naar ASR verzonden brief zonder dat je daarom hoeft te vragen.

6 😳 Eis duidelijkheid! Ik kreeg aanvankelijk geen enkel inzicht in de berekening van de eindsom. Een mailtje van twee, drie regels en “het” bedrag.  Dat was het, daar moest ik het mee doen.  Volhouden! Na veel mailen en bellen kreeg ik dik zeven maanden ná expiratie enig inzicht in de berekening van de eindsom.

7 😯 zonodig; flink druk zetten op klantenservice. :mrgreen:  ➡  😕  😡