Meteen naar de inhoud

Sukkel nr.5268952

ASR sukkel

In 1994 wilde ik graag m’n hypotheek wat verhogen, o.a. om een verbouwing aan mijn huis te bekostigen. Dat was aanleiding voor een gesprek met mijn “adviseur” Jan van de Hessenweg. Hij kwam al snel met het voorstel de overwaarde van mijn huis te gebruiken voor het veel belovende ABC Spaarplan. Het idee was om de helft van het beschikbare geld te gebruiken voor een éérste eenmalige storting. De rest verdween naar een spaardepot, vanuit dat depot werd een jaarlijkse storting geregeld.
In de gesprekken en de uiteindelijke offerte zijn diverse rendement-scenario’s genoemd.  En ja … “het kon natuurlijk tegenzitten” daarom is ook een rendement van “slechts” 8% opgenomen. Want … daar moet je rekening mee houden.

Gelukkig ben ik er in vergelijking met de vele andere woekerpolis-slachtoffers genadig vanaf gekomen. Het geld dat ik erin heb gestopt is na ruim 20 jaar retour ontvangen, ja zelfs ietsiepietsie méér. Maar het ooit voorgespiegelde rendement van 8% is er zeker niet gekomen.

Pissed

Na 20 jaar geduldig wachten is mijn beleggingsverzekering geëxpireerd. De afhandeling verliep uiterst traag en onzorgvuldig. Ik heb geen enkel vertrouwen in de, na lang wachten en veel heen-en-weer mailen, gepresenteerde eindcalculatie.  Het was me al lang duidelijk dat ik in 1994 een te gemakkelijke prooi ben geweest. Nú liggen de zaken echter anders. Ik verwacht van een bedrijf zoals A.S.R. dat lopende zaken correct, snel én zakelijk worden afgehandeld. Helaas is dat niet de ervaring, integendeel zelfs.
Ik ben behoorlijk pissed over de gang van zaken en over de manier waarop ik door ASR ben behandeld. Daarom deze website. Vanaf september 1994 heb ik elke snipper informatie over mijn ABC-spaarplan bewaard. Voor wie het lezen wil “Ter leering ende vermaeck”.

Voor m’n verzameling AMEV folders klik Folders.